Veilig en betrouwbaar crypto kopen? Het Bitvavo-platform is in 2018 gelanceerd. Ze zijn mogelijk de marktleider in Nederland en België. Het is gebruiksvriendelijk en dus geschikt om als beginner te starten. Ze zijn mogelijk de marktleider in Nederland en België. Onlangs hebben ze de Cashcow awards 2021 gewonnen als Beste Crypto Broker.

Maak hier je <Bitvavo> account aan en verhandel de eerste €1000 gratis tijdens de eerste week.

Review Bitvavo- good and Beginner friendly exchange
Buy-Sell-Stop Limit | Source: Bitvavo.com

Veilig en betrouwbaar crypto kopen

In deze korte review deel ik hoe Bitvavo werkt, wat ik ervan vind en wat de voor- en nadelen zijn.

Bitavo heeft 50+ cryptovaluta’s en blijft steeds uitbreiden. Ze hebben alleen EUR-pair crypto’s zoals ETH-EUR en dus richten ze zich vooral op Europese klanten. Zoals eerder gezegd prima om te gebruiken voor een beginner met basis koop- en verkooporders. Ze ondersteunen ook Stop Limiet orders.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede cryptobroker?

  • Beveiliging en Veiligheid
  • Kosten
  • Customer support
  • Hoog % staking en lanceerplatform voor nieuwe munten
  • Bancontact & iDeal voor Nederlandse & Belgische gebruikers of SEPA (gratis overboeking)
  • Ondersteunde munten
  • Mobiele App
Quote passive income DollarUp

Goede start met crypto

Je zet je welverdiende geld op, dus alles moet veilig zijn. Aangezien Bitvavo iets hogere handelskosten heeft (0,25%), zou ik alleen aanraden om geldoverboekingen van/naar uw bank te gebruiken. Een klein handelsplatform heeft een lagere liquiditeit en is moeilijke te verhandelen als de cryptomarkt zeer snel beweegt, vooral op een neerwaartse markt. Van uw Euro-storting zou u XLM-EUR kunnen kopen en naar Binance kunnen overboeken (± € 0,05 overboekingskosten). Van daaruit zou je kunnen handelen (0,1%) naar een andere munt.

Als je het simpel wilt houden, is Bitvavo een platform dat je zou kunnen overwegen, omdat ze staking mogelijkheden hebben op verschillende munten. Ze ondersteunen staking op stabiele munten zoals USDT en USDC en zou als een passief inkomen kunnen functioneren.

Disclaimer: Ik ben geen professioneel adviseur en accepteer dan ook geen verantwoordelijkheid voor enige schade geleden door opvolgen van advies of navolgen van informatie op deze site. De informatie op deze site is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Ik kan en mag geen persoonlijk financieel advies geven en geen enkele uitlating op deze site is als persoonlijk financieel advies bedoeld.